Yoga & Horses


Mind a jógagyakorlás, mind a lovakkal való foglalkozás egy mély önismereti út. A kettő összekapcsolva kiegészíti egymást. Ennek megtapasztalása egy csodálatos, lelket feltöltő élmény, ami által közelebb kerülhetsz a lovakhoz, a természethez és végső soron Önmagadhoz.


Az egyéni jógaórák során a saját céljaidnak megfelelően alakítjuk a gyakorlást. Sok hasznos személyre szóló tanácsot, praktikát osztok meg veled, amiket be tudsz építeni a mindennapjaidba és ezek által kialakíthatsz egy egészséges, kiegyensúlyozott életmódot. Az egyéni jógaórák helyszíne lehet Anyácsapuszta, de akár egy máshol bérelt jógaterem, sőt akár jógázhatunk a saját otthonod kényelmében is.

Kifejezetten lovasoknak szóló egyéni gyakorlás kialakításában is tudok segíteni, amely támogatja a helyes és könnyed ülést, valamint javítja a kapcsolatot a lovaddal.

10.000 Ft/alkalom

Az órák 90 percesek.


A csoportos jógaórák során mindig más-más témakörrel vagy területtel dolgozunk (például a csakrákkal, egyensúllyal, különböző érzések erősítésével, a gerinc egészségére fókuszálva vagy akár csípőnyitással, mellkasnyitással, stb.), így változatos órákon vehetsz részt.

Helyszín Anyácsapuszta Lovarda.

2.500 Ft/alkalom

Az órák 90 percesek.

  • Jelenleg a csoportos órák szünetelnek.


Ló asszisztált jógaterápia

A foglalkozások célja, hogy a jóga által, a jóga eszközeinek segítségével fejleszd önmagad, majd a jógát követően a saját középpontodba kerülve kapcsolódj a lovakhoz és megtapasztalhasd a lovakhoz való harmónikus kapcsolódás élményét. A lovak tiszta tükröt tartva elénk, utat mutatnak nekünk az önismereti utunk során. A velük való munka során felmerülő érzéseket, szituációkat megbeszéljük, közösen értelmezzük és az ebből levont felismeréseket, tanulságokat tovább visszük magunkkal a jógagyakorlásba, hogy azok feloldásán és megoldásán dolgozva tartós változásokat érjünk el a mindennapjaidban.

Az egyéni lovas jógás foglalkozásokon részt vehetsz egyszeri alkalommal élmény jelleggel vagy akár több alkalommal folyamatszerűen.

Az órát egyéni jóga gyakorlással kezdjük az egyéni célok mentén haladva, majd a jógát követő lecsendesedett, ellazult, de mégis fókuszált állapotban kapcsolódunk a lovakhoz. A lovakkal történő munka során is megtartjuk az önismereti fókuszt. A feladatok nagy része földről történik, de van lehetőség lóhátra is ülni, azonban ekkor is inkább az üléssel való kapcsolódáson van a hangsúly. Szokványos értelemben vett lovas oktatást nem vállalok.

A folyamat jellegű foglalkozások lehetnek 5 vagy 10 alkalmasak, ezek során van lehetőség egyéni célok meghatározására és az azok mentén történő munkára. Így egy adott probléma megoldásával mélyremenőbben tudunk foglalkozni, könnyebben érhetünk el fejlődést, változást a jóga gyakorlásban, a lóval való munkában, és ezek által a hétköznapokban a kitűzött céloknak megfelelően.

 

Az egyéni lovas jógás foglalkozások körülbelül 3 órás időtartamúak. Egyszeri lovas jógás élmény esetén van lehetőség akár 4 órás foglalkozásra is.

3 órás foglalkozás

25.000 Ft/alkalom

4 órás foglalkozás

35.000 Ft/alkalom


Pároknak szóló lovas és/vagy jógás foglalkozások


Páros lovas jógás foglakozáson részt vehetnek párok, de akár szülők és gyermekek vagy barátok/barátnők is. A hangsúly a minőségi együtt töltött időn van. Párok esetén ezek a gyakorlatok segíthetnek abban, hogy könnyedebben egymásra tudjatok hagolódni és visszataláljatok egymáshoz, majd a lovak mellett mindezt tovább mélyítsétek. Szülő-gyermek vagy baráti párok esetén a jógagyakorlás könnyed, játékos és szintén elősegíti a lovakhoz való közös kapcsolódást, mely egy csodálatos közös élményt jelent.


Egy vagy többnapos csoportos lovas jógás elvonulás


Ezeken az egy vagy többnapos lovas és jógás programokon kapcsolódhatsz hasonló szemléletű emberekkel, akik szeretnek jógázni, szeretik a lovakat és mindemellett fontos számukra az önismeret, önmaguk fejlesztése. A változatos egymásra épülő programok segítik a teljes testet, lelket feltöltő, aktív kikapcsolódást, hogy megtapasztalhasd a boldog jelenlét érzését.
Az aktuális programokról az Események/Programok menüpont alatt találhatsz további információkat.